Nikola Jovanović – ne postoji politička volja vlasti da se razgovara sa opozicijom , a izjava Zorane Mihajlović je dokaz da ona ne razume šta je dekokratija

0
131

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je da ne postoji politička volja vlasti da se razgovara sa opozicijom , a izjava Zorane Mihajlović je dokaz da ona ne razume šta je dekokratija.

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović je nedavno izjavio da bi „dokazanim preletačima“, poput potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović, zakonom o lustraciji trebalo oduzeti „građansku čast“ i zabraniti joj dalje bavljenje javnim poslom. On je takođe ocenio da su izjave Mihajlovićeve ‚‚da vlast nema šta da razgovara sa opozicijom primer beščašća i direktnog negiranja Ustava i demokratije“. Da li je razgovor vlasti i opozicije u Srbiji uopšte moguć, pitali smo Nikolu Jovanovića.

Nezavisni analitičari su mišljenja da politički život i komunikacija vlasti i opozicije podsećaju na početak 90-ih godina prošlog veka. Preciznije, to govori da nema normalne političke kulture i pluralizma. U ovom trenutku prema njihovoj oceni, vlast i opozicija moraju da shvate svoje uloge i moraju da razgovaraju, pa i o izbornim uslovima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here