Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Dan državnosti i istakao da zvanična Moskva visoko ceni odnose strateškog partnerstva sa Srbijom. Putinovo pismo predsedniku Srbije uručio je ruski ambasador u Beogradu, Aleksandar Čepurin. U pismu predsednika Putina je navedeno sledeće:

„Poštovani gospodine predsedniče,  Primite srdačne čestitke povodom nacionalnog praznika – Dana državnosti Srbije.

U Rusiji se visoko cene odnosi strateškog partnerstva sa Srbijom. Sa zadovoljstvom naglašavamo da se saradnja između naših zemalja dinamično razvija u najrazličitijim oblastima.

Želeo bih da vam još jednom zahvalim na toplom prijemu koji je priređen meni i ruskoj delegaciji u Beogradu. Računam na nastavak našeg konstruktivnog dijaloga i zajedničkog rada na bilateralnoj i međunarodnoj agendi.

Iskreno vam želim dobro zdravlje i uspehe, a bratskom narodu Srbije – blagostanje i prosperitet“, navedeno je u pismu predsednika Ruske Federacije.

Predsednik Vučić zahvalio je predsedniku Putinu na čestitkama.U razgovoru sa ambasadorom Čepurinom su razmotrena pitanja bilateralne saradnje i izraženo očekivanje da će Međuvladina mešovita komisija za saradnju da konkretizuje dogovore postignute prilikom posete predsednika Putina Srbiji.

Ambasador Čepurin je ponovio stav Rusije o pitanju Kosova i Metohije i istakao da je uvođenje taksi na srpsku robu neodgovoran korak Prištine koji je ugrozio dijalog i, pre svega, život Srba na Kosmetu.