Bojan Torbica – eventualni vanredni izbori ne bi doveli do većih pomeranja na polilitičkoj sceni Srbije

0
121

Član Predsedništva Pokreta socijalista Bojan Torbica ocenio je da eventualni vanredni izbori ne bi doveli do većih političkih pomeranja na polilitičkoj sceni Srbije što ne bi ugrozilo i najavljeni privredni rast.

Više domaćih ekonomskih analitičara slaže se u oceni da “izbori ne bi imali značajne posledice na privredni rast u ovoj godini koji će biti od tri koma pet do četiri odsto, jer bi kampanja verovatno kratko trajala, a ekonomska politika za ovu godinu je već usvojena”.Međutim izbori bi mogli biti  bojkotovani od dela opozicije što bi značilo duži period političke nestabilnosti, što nije pogodno za privredni rast. Člana Predsedništva Pokreta socijalista Bojana Torbicu smo pitali kako komentariše ovakve ocene ekonomista.

U nedavno objavljenom saopštenju Pokreta socijalista je istaknuto da ‚‚članovi Pokreta, na čelu sa Aleksandrom Vulinom, daju punu podršku Aleksandru Vučiću i pozivaju da se raspišu parlamentatni izbori.‚‚ Oni smatraju ‚‚da narod mora ponovo da izađe, izabere i napravi razliku između politike napretka, stabilnosti, novih radnih mesta i fabrika, i politike vešala i nasilja koju nude opozicioni lideri.‚‚

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here