Kosta Čavoški – protesti širom Srbije imaće uspeha samo u slučaju ako opozicija donese odluku da ne izađe na izbore

0
322

Akademik Kosta Čavoški  je oceno da će protesti širom Srbije imati uspeha samo u slučaju ako opozicija donese odluku da ne izađe na izbore, čime bi Aleksandru Vučiću bila uskraćena legitimnost.

Građanski protesti „Jedan od pet miliona“  počinju da se šire  i po gradovima u Srbiji. Pominju se protesti u Zaječaru,Prokuplju, Nišu i drugim gradovima. Akademika Kostu Čavoškog smo zamolili da odgovori na pitanje da li će ovi protesti imati efekta ili će utihnuti vremenom jer do sada nisu istaknuti konkretni politički zahtevi zbog kojih se protestne šetnje i organizuju.

I na poslednjem protestu koji je odžan u Beogradu nije bilo konkretnih zahteva opozicionih stranaka. Kolona koja je formirana tokom protesta je prošetala centralnim gradskim ulicama, od platoa ispred Filozofskog fakulteta do zgrade dnevnog lista “Politika”. Okupljeni su zatražili ostavku ministra prosvete Mladena Šarčevića, direktora RTS Dragana Bujoševića, a ispred Predsedništva Srbije ostavili su kutije za pisma građana predsedniku Aleksandru Vučiću.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here