Ana Brnabić na otvaranju 26. Kopaonik biznis foruma

0
103

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je na otvaranju 26. Kopaonik biznis foruma, da je Srbija nakon teških mera fiskalne konsolidacije ostvarila četvrtu zaredom godinu stabilnih javnih finansija, pri čemu je 2018. godina završena suficitom u budžetu od  trideset dve koma dve milijarde dinara.

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je na otvaranju 26. Kopaonik biznis foruma, da je Srbija nakon teških mera fiskalne konsolidacije ostvarila četvrtu zaredom godinu stabilnih javnih finansija, pri čemu je 2018. godina završena suficitom u budžetu od  trideset dve koma dve milijarde dinara. Premijerka je istakla u obraćanju učesnicima ,  da su organizatori Foruma i ove godine izabrali i zanimljivu i relevantnu temu: gde je to Srbija deset godina nakon početka svetske ekonomske krize i kako da dođemo do snažnog i održivog rasta. Ona je istakla da je Srbija tokom svetske ekonomske krize i u prvim godinama nakon nje doživela ekonomski sunovrat koji je, odgovornijim vođenjem politike, apsolutno mogao da se izbegne – ako ne u potpunosti, onda svakako u velikoj meri. Premijerka je rekla da je Srbija sada svakako u mnogo boljoj situaciji nego pre desetak  godina.

Ana Brnabić je istakla i da postoje dve stvari o privrednom rastu oko kojih će se svi učesnici složiti, a to su: da ni ovakva stopa rasta nije dovoljna da Srbija sustigne članice EU u nekoj doglednoj budućnosti i da naša ekonomija i dalje nije u potpunosti spremna za održiv rast. Zbog toga su potrebne reforme u najznačajnijim sektorima.

Predsednica Vlade je naglasila da je za brz i održiv rast, neophodan sastojak vladavina prava, a pre svega nezavisno, objektivno, efikasno i odgovorno sudstvo. Ona je podvukla i da zdrava ekonomija počiva i na vrednosnom sistemu koji jednu zemlju čini „evropskom“ pa iako nije u EU, a to je društvo jednakih šansi na čemu će se i dalje raditi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here