Slaviša Ristić – Pregovore o statusu KiM ne bi trebalo da vodi predsednik Srbije

0
116

Predsednik Narodnog pokreta Srba sa Kosova i MetohijeOtadžbina” Slaviša Ristić izjavio je da ‚‚pregovore o statusu Kosova i Metohije ne bi trebalo da vodi predsednik Srbije jer prema Ustavu  to nije njegov posao‚‚.  

Predsednik Vučić je  izjavio da je ‚‚sam preuzeo rešavanje kosovskog pitanja kao svoj posao, a da ga je Vlada Srbije ovlastila da pregovara.‚‚ On je dodao da “verovatno neće biti nikakvog rešenja, jer ima mnogo različitih ciljeva i faktora u svetu koji su u stanju da unište svaki pokušaj razgovora i dogovora”.  Da li je i kada Vlada ovlastila  predsednika Vučića da vodi pregovore koji prema njegovim rečima ‚‚ verovatno neće dovesti do rešenja’’ i šta takav stav može da znači za budućnost Srba na KiM, glasilo je pitanje koje smo uputili predsedniku Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije “Otadžbina”.

Predsednik Srbije  je nedavno izjavio da nije optimista po pitanju dogovora, iako je spreman da razgovara sa Prištinom čim ukine takse . On je ukazao i da je veoma uplašen što će  problem statusa Kosova ostati našoj deci ‚‚ ali da će  sve raditi da ne bude tako”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here