Skupština Srbije počela je redovno prolećno zasedanje, intoniranjem himne “Bože pravde”, ali bez prisustva dela opozicije u skupštinskoj sali.

0
211

Skupština Srbije počela je redovno prolećno zasedanje, intoniranjem himne “Bože pravde”, ali bez prisustva dela opozicije u skupštinskoj sali. Poslanike je ispred Doma Narodne skupštine dočekao crveni tepih i počasna garda Vojske Srbije a opozicija je na kratko raširila transparent “Jedan od pet miliona”.

Poslanici Demokratske stranke, Socijademokratske stranke, Narodne stranke, Dveri i samostalni poslanici najavili su da su na taj način svečano otvorili paralelno zasedanje parlamenta van skupštinske sale jer, kako su istakli , aktuelna vlast urušava osnovne demokratske principe i institucije i onemogućava dijalog i raspravu u parlamentu.
Sednici u sali prisustvuju poslanici vladajuće većine i poslanici Srpske radikalne stranke koji su na početku sednice iskoristili pravo da postave pitanja i traže obaveštenja od vlasti.

Na dnevnom redu prve sednice prolećnog zasedanja je Predlog zakona o Centralnom registru stanovništva u kojem će biti podaci građana iz različitih evidencija. Na dnevnom redu su i izmene Zakona o sredstvima za ishranu bilja i oplemenjivačima zemljišta, kao i zakona o bezbednosti hrane, o sredstvima za zaštitu bilja i o zdravlju bilja, koje je podnela Vlada.
Pred poslanicima je i Predlog zakona o ugostiteljstvu, Predlog zakona o turizmu, potvrđivanje Ustava Međunarodne organizacije za civilnu zaštitu i prestanku važenja Sporazuma izmedju Saveznog izvršnog veća Skupštine Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Vlade Malezije o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak, sa Protokolom.
Poslanici će raspravljati i o odluci o izboru članova i zamenika članova odbora Skupštine Srbije, koji je podnela poslanička grupa Srpske napredne stranke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here