Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Srbije obavestilo je javnost i zaposlene o tome da je, na osnovu zahteva Nezavisnog sindikata policije za preispitivanja reprezentativnosti Policijskog sindikata Srbije, utvrđeno da taj sindikat više nije reprezentativni sindikat u MUP-u.

0
178

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade  Srbije obavestilo je javnost i zaposlene o tome da je, na osnovu zahteva Nezavisnog sindikata policije za preispitivanja reprezentativnosti Policijskog sindikata Srbije , utvrđeno da taj sindikat više nije reprezentativni sindikat u MUP-u.

Nezavisni sindikat Srbije je 19. februara uputio zahtev u kome je  naveo da je od poslednje provere reprezentativnosti Policijskog sindikata Srbije  prošlo više od tri godine. U dopisu je navedeno da postoje indicije da se broj članova Policijskog sindikata Srbije smanjio i da zato smatraju da postoje uslovi za sprovođenje postupka provere reprezentativnosti.

Nakon dobijenog zahteva, sproveden je postupak preispitivanja reprezentativnosti Policijskog sindikata Srbije, tačnije provere kod kolikog broja zaposlenih se svakog meseca od plate odbija naknada na ime članstva u Policijskom sindikatu Srbije.

Proverom je utvrđeno da Policijski sindikat Srbije u svom članstvu ima manje od petnaest odsto zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, što je zakonski minimum, te je stoga doneto rešenje kojim se utvrđuje gubitak reprezentativnosti Policijskog sindikata Srbije.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here