Borko Stefanović – EU u ovom trenutku nije spremna na prijem novih članica

0
115

Predsednik Pokreta Levica Srbije Borko Stefanović izjavio je da Evropska unija u ovom trenutku nije spremna na prijem novih članica ali da Srbija mora nastaviti sa reformama i promenama unutar postojećeg sistema.

Ministarka zadužena za evropske poslove u Vladi Francuske Natali Loazo izjavila je da njena zemlja smatra da Srbija ima evropsku perspektivu, ali navodi da sadašnje stanje EU ne omogućava nova pridruživanja “u zadovoljavajućim uslovima”. Ona je rekla posle sastanka sa Aleksandrom Vučićem da “nema smisla da se određuje neki datum, a da se ne zna da li će Evropska unija biti spremna i kada će Srbija biti spremna”. Da li ovo znači da ćemo nešto duže čekati u predvorju Evrope na eventualni ulazak u Uniju, bilo je pitanje koje smo postavili predsedniku Pokreta Levica Srbije Borku Stefanoviću.

Francuska ministarka Loazo je poručila posle posete  Beogradu ’’da reforma koja predstoji EU treba da se razume i kao prilika za Srbiju kojoj je u interesu da Evropa bude jaka.’’ Ona je istakla i da je neophodno takođe da Srbija izvrši sve neophodne reforme, kako bi preuzela pravne tekovine Evropske unije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here