Potpisan Program dostojanstvenog rada za period od 2019. do 2022. godine

0
126

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da je potpisan Program dostojanstvenog rada za period od 2019. do 2022. godine, koji predviđa zajedničke akcije Vlade, socijalnih partnera i Međunarodne organizacije rada na ostvarivanju najviših radnih standarda i standarda socijalne zaštite.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da je potpisan Program dostojanstvenog rada za period od 2019. do 2022. godine, koji predviđa zajedničke akcije Vlade, socijalnih partnera i Međunarodne organizacije rada na ostvarivanju najviših radnih standarda i standarda socijalne zaštite. Pomenuti dokument potpisali su ministar za rad Zoran Đorđević, pomoćnik generalnog direktora Međunarodne organizacije rada i regionalni direktor za Evropu i Centralnu Aziju Hajnc Koler, zamenik predsednika Unije poslodavaca Srbije Ivan Kovačević, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović i predsednik UGS “Nezavisnost”  dr Zoran Stoiljković.

Ministar Zoran Đorđević je poručio posle potpisivanja ugovora da je obaveza države obezbeđivanje dostojanstvenog rada svim građanima.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata  Ljubisav Orbović pozdravio je potpisivanje sporazuma koji će unaprediti i međusobne odnose radnika, poslodavaca i države.

Predsednik UGS Nezavisnost dr Zoran Stojiljković je naglasio da su ciljevi sporazuma dobro uočeni i da na njima treba dalje raditi.

Ministar Zoran Đorđević  je takođe ocenio da je važno da svi pomenuti akteri imaju zajednički cilj, a to je stvaranje moderne, bogate i razvijene Srbije, koja će biti po meri svih građana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here