Prezentacija javnih konkursa NSZ-a za podsticanje zapošljavanja

0
149

U Baroknoj Sali gradske kuće održana je prezentacija javnih poziva koji se tiču aktivnih mera zapošljavanja, na kojoj su poslodavcima predstavljeni sadržaj programa, uslovi konkurisanja i načini realizacije aktuelnih javnih poziva

Prezentaciju javnih konkursa vezanih za aktivne mere zapošljavanja organizovala je zrenjaninska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u saradnji sa gradom Zrenjaninom, a prisutan je bio veliki broj poslodavaca sa teritorije filijale. Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac pozdravio je prisutne poslodavce I rekao da je Zrenjanin ranije bio poznat kao značajan industrijski centar, ali da su sankcije I ekonomska kriza doveli do povećanja broja nezaposlenih, ali je isto tako rekao i da je u proteklom periodu došlo do povećanja broja zaposlenih što je jasan pokazatelj toga da je mnogo urađeno na ovom polju. Gradske vlasti u proteklom periodu radile su na promovisanju industrijskih zona, a filijala nacionalne službe za zapošljavanje je aktivnim merama zapošljavanja podsticala zapošlajvanje u svim sektorima. Direktor Pokrajinske službe za zapošljavanje Snežana Sedlar istakla je da su ulaganja u oblast zapošljavanja veoma velika I da daju rezultate, a Zrenjanin je 15 mesto u kom su predstavljeni javni pozivi, program I mere koji su predviđeni u nacionalnom akcionom planu zapošljavanja.

Cilj ovih prezentacija jeste uspostavljanje saradnje Nacionalne službe za zapošljavanje sa svim poslodavcima, kako sa onima koji već sa njom sarđuju i koriste njenea sredstva, tako i sa onima koji planiraju tu saradnju u narednom periodu.

Na evidenciji nezaposlenih Pokrajinske službe za zapošljavanje nalazi se oko 130 000 lica, a u toku prošle godine nova radna mesta na teritoriji AP Vojvodine našlo je 19 288 lica, dok je na teritoriji republike  oko 47000 novozaposlenih, od toga 6000 osoba sa invaliditetom.

Direktor zrenjaninske filijale NSZ Tatjana Mijatović izrazila je nadu da će podaci dobijeni na ovoj prezentaciji biti od koristi poslodavcima, a osvrnula se i na trajanje javnih poziva.

Javni pozivi i konkursi NSZ objavljeni su na sajtu službe 22. februara i u publikaciji „Poslovi“ 27. februara,a informacij o novim javnim pozivima i konkursima svi zainteresovani mogu dobiti u svakoj organizacionoj jedinici NSZ kao i preko pozivnog centra  službe pozvom na broj 0800/300-301

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here