Crveni krst – Svetski dan borbe protiv tuberkuloze

0
111

U prostorijama Crvenog krsta organizovani su preventivni pregledi  za korisnike programa “Narodna kuhinja” povodom obeležavanja  Svetskog dana borbe protiv tuberkuloze.

Povodom obeležavanja 24.marta Svetskog dana borbe protiv tuberkuloze, u prostorijama Crvenog krsta organizovani su preventivni pregledi  i anketiranje korisnika programa “Narodna kuhinja” koje je realizovao dr Branisalv Martinov uz podršku volontera Crvenog krsta Zrenjanin. Dr Martinov je ovom prilikom istakao da je ovo nije samo svetski dan borbe protiv tuberkuloze nego i mesec borbe protiv karcinoma pluća i ostalih oblika karcinoma.

Crveni krst Zrenjanin svake godine obeležava Svetski dan borbe protiv tuberkuloze.  Prema rečima Jelene Lugonje ovo je samo jedan od načina da se ljudi upoznaju koliko je ovo oboljenje prisutno i koliko je važno da se rano prepoznaju simtomi ove bolesti, kako bih se na vreme delovalo.

Nakon preventivnih pregleda I kraće edukacije korisnika programa Narodna kuhinja u prostorijama Crvenog krsta, volonteri su na postavljenom informativnom  punktu u centru grada informisali I ostale sugrađen o tuberkulozi, kao I o načinima prevencije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here