Saša Adamović: “Problem je to što se ne zna ko organizuje proteste”

0
253

Istoričar Saša Adamović izjavio je da protestne šetnje pokazuju i problem koji je sadržan u činjenici da se ne zna ko organizuje proteste- da li je to deo opozicije ili su u pitanju čisto građanski protesti.

Kako su naveli pojedini analitičari protesti protiv vlasti u Srbiji su proteklih dana dobili novo lice. Prema njihovim ocenama, okupljanja moraju da ostanu nenasilna da bi bila masovna, ali i da učesnici šetnji moraju da predoče jasne zahteve režimu.  Protesti su do sada uglavnom bili usmereni samo protiv Aleksandra Vučića. Istoričara Sašu Adamovića smo pitali za komentar dosadašnjih petnaest nedelja protesta u Srbiji.

Sa platoa ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, na poslednjem  protestu “Jedan od pet miliona”, poručeno je da će se, ako dosadašnji zahtevi ne budu ispunjeni, građani okupiti 13. aprila kako bi izneli zamerke “uzurpatorskom režimu”. Kako se moglo čuti,  građani širom Srbije zahtevaju ostavke državnog vrha, rukovodstva Radio-televizije Srbije, članova Regulativnog tela za elektronske medije, kao i fer uslove za izbore u roku od šest do devet meseci.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here