SRS Zvezdara: Groblje u Malom Mokrom Lugu se širi bez ikakve kontrole i potrebnih dozvola

0
648

Odbornici Srpske radikalne stranke u Opštini Zvezdara već četiri godine zahtevaju da groblje u Malom Mokrom Lugu preuzme JKP „Pogrebne usluge“. Na poslednjoj sednici opštinske skupštine odbijen je predlog srpskih radikala da se u dnevni red sednice uvrsti Izveštaj radne grupe zadužene za rešavanje ovog problema.

Groblje u Malom Mokrom Lugu se širi bez ikakve kontrole i potrebnih dozvola. Vlasnici parcela oko groblja prodaju grobna mesta po ceni od sto pedeset evra po kvadratnom metru. Od 2000. godine nema zvanične evidencije o broju i imenima sahranjenih na ovom mesnom groblju. Niko nije vodio računa o ekološko-sanitarnim uslovima zemljišta, veliki broj grobova je pod vodom, a spomenicima preti urušavanje.

Kako je navedeno u saopštenju Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke Zvezdara, na groblju u Malom Mokrom Lugu ima sve više sahrana i jedino rešenje za održavanje groblja i izgradnju pristupnog puta jeste da groblje pređe u sistem održavanja JKP „Pogrebne usluge“, ili da brigu o groblju preuzme Gradska opština Zvezdara.
Odbijen je predlog radikalskih odbornika da se u dnevni red sednice uvrsti i rasprava o neophodnosti izrade regulacionih planova za naselja Veliki i Mali Mokri Lug i Mirijevo. Nedostatak regulacionih planova je osnovni razlog za cvetanje takozvane divlje gradnje, za šta su direktno odgovorne opštinske i gradske vlasti.
Vladajuća većina nije prihvatila nijedan radikalski predlog za izmenu dnevnog reda, ali će srpski radikali Zvezdare, kao i cele Srbije, nastaviti da se bore za interese svojih sugrađana i redovno će ih obaveštavati o svojim aktivnostima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here