Održana redovna godišnja sednica skupštine opštinske organizacije Udruženja vojnih penzionera Srbije

0
153

Danas je održana redovna godišnja sednica skupštine opštinske organizacije Udruženja vojnih penzionera Srbije, na kojoj su podneti izveštaj o radu i finansijski izveštaj za 2018. i usvojen plan rada za ovu godinu. Kao najveći problem vojnih penzionera navedeni su stambeno pitanje i zdravstvena zaštita.

Redovna godišnja skupština Udruženja vojnih penzionera Srednjeg Banata, kojoj je prisustvovalo 68 članova udruženja, počela je minutom ćutanja za 11 članova koji su preminuli u periodu između prošle I ove sednice. Na ovoj sednici podnet je izveštaj o radu, kao I finansijski izvešaj za 2018. godinu, a usvojen je I plan rada za ovu godinu. Pored toga članstvo je informisano o stambenoj problematici, zdravstvenoj zaštiti I drugim socijalnim pitanjima, koja predstavljaju najveće probleme vojnih penzionera s obzirom da je njihov položaj specifičan u odnosu na položaj drugih penzionera, a ta specifičnost ogleda se u tome što oni zdravstvenu zaštitu ostvaruju preko vojnih zdravstvenih ustanova, a stambena prava preko odeljenja Ministarstva odbrane.

Opštinska organizacija Udruženja vojnih penzionera Srbije broji 306 članova, od toga 85 članova su žene, supruge preminulih članova udruženja. U toku prethodne godine udruženju je pristupilo 9 novih članova, a prosečna starost članova udruženja je 67 godina. Prema podacima kojima udruženje raspolaže na teritoriji Srednjeg Banata nalazi se  još 10 vojnih penzionera, koji iz nepoznatih razloga nisu članovi udruženja. Kancelarija udruženja otvorena je za svoje članove svakog utorka I četvrtka od 11 do 13 časova, dok se za sva pitanja I informacije vojni penzioneri mogu obratiti svakog dana sekretaru udruženja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here