Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ obeležio Svetski dan zdravlja

0
183

Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ 7. april, Svetski dan zdravlja, koji se ove godine obeležava pod sloganom „Primarna zdravstvena zaštita kao osnov univerzalne pokrivenosti zdravstvenom zaštitom“ obeležio je predstavljanjem svih svojih službi i brojnim besplatnim pregledima.

Institut za javno zdravlje Srbije svake godine uz podršku Ministarstva zdravlja i Svetske zdravstvene organizacije obeležava 7. april kao Svetski dan zdravlja, a dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ kao i svake godine učestvuje u obeležavanju ovog datuma te su organizovani besplatni pregledi i predavanja u cilju prevencije glaukoma, kardiovaskularnih oboljenja, šećerne bolesti, rađena je preventivna karta, a promovisani su i zdravi stilovi života, sportska medicina, pravilan rast i razvoj dece i očuvanje reproduktivnog zdravlja žena. Ovogodišnji slogan je „Primarna zdravstvena zaštita kao osnov univerzalne pokrivenosti zdravstvenom zaštitom“

Tokom obeležavanja Svetskog dana zdravlja roditelji su mogli da se informišu i o uslugama koje pruža savetovalište za mlade pa su tako održana predavanja vezana za značaj fizičke aktivnosti za mlade, stimulaciju rasta i razvoja, psihofizičku pripremu za porođaj i masažu odojčeta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here