Saopštenje JKP Gradska toplana povodom završetka grejne sezone

0
131

JKP Gradska toplana obaveštava sugrađane da se grejna sezona bliži kraju ali i da se može produžiti ukoliko se za to stvore uslovi.

Grejna sezona bliži se svome zvaničnom kraju, koji pada u ponedeljak 15.04.2019. godine. Iz JKP Gradska toplana podsećaju sugrađane da grejna sezona može i da se produži ukoliko se za to stvore uslovi, koji podrazumevaju da tri dana za redom u 21h temperatura ne prelazi 12 stepeni Celzijusove skale. Grejna sezona ne može trajati duže od 01.05.2019. godine, a sve prema Odluci o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom grada Zrenjanina.

Grejna sezona protekla je bez većih problema, iako je JKP “Gradska toplana” Zrenjanin imalo nekoliko manjih havarija na deonicama vrelovoda gde su stare i dotrajale cevi. Iako su havarije sanirane u najkraćem roku, JKP “Gradska toplana” je nakon detaljne analize delova mreže koji u prethodnim godinama nisu bili rekonstruisani, za letnji period isplanirala rekonstrukciju vrelovoda na trasi od SŠ “Nikola Tesla” do plućne bolnice dr Vasa Savić u dužini od 750m. Takođe, pored redovnog održavanja i servisiranja pogona u letnjem periodu planira se i rekonstrukcija vrelovodne mreže u ulici Baranjska i to u dužini od 270m o čemu će JKP Gradska toplana  na vreme izvestiti sugrađane ukoliko bude dolazilo do zatvaranja ulica na navedenim trasama.

Grejnu sezonu JKP “Gradska toplana” Zrenjanin završava sa potraživanjima od oko 350 miliona dinara, od čega je ukupan dug građana 298 miliona dinara na obe delatnosti kojima se bavi toplana, dok je dug privrede 52 miliona.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here