JKP “Čistoća I zelenilo” započelo je akciju prolećnog uređenja grada

0
214

Radnici JKP “Čistoća i zelenilo” krajem marta započeli su sezonu košenja trave, a u proteklom period radili su i na struganju i čišćenju ivičnjaka, na seči i uklanjanju polomljenih grana, uređenju ružičnjaka i površina pod šibljem, a počelo je i noćno pranje ulica.

JKP “Čistoća I zelenilo” aktivno radi na prolećnom uređenju grada te radnici ovog preduzeća imaju pune ruke posla. Njihove aktivnosti trenutno sub azirane na uređenje zelenih površina. Prioritet u košenju ima Plava zona, stambena naselja, dečija igrališta, parkovi i ulice iz programa održavanja, a radnici Službe za održavanje javno zelenih površina tokom jednog kruga pokose oko million kvadrata trave, a broj krugova košenja zavisi od lokacije na kojoj se kose zelene površine, kao i od vremenskih uslova.

Kao i prethodnih godina, tako i ove, Služba za održavanje javno zelenih površina JKP “Čistoća iI zelenilo” urediće izletišta Tisa i Motel za prvomajske praznike.

Tokom praznika, 1. i 2. maja JKP “Čistoća i zelenilo“ imaće dežurnu ekipu koja će sakupljati otpad na izletištima i deliti izletnicima džakove za odlaganje smeća.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here