Božidar Spasić o negativnim komentarima na društvenim mrežama posle požara u crkvi Notr Dam

0
240

Dugogodišnji operativac Službe državne bezbednosti Božidar Spasić ocenio je da negativni komentari koji su se našli na društvenim mrežama posle požara u crkvi Notr Dam, ne mogu uticati na trenutne odnose između Srbije i Francuske.

Francuski ambasador  Frederik Mondoloni ocenio je da je skandalozno pisanje pojedinih srpskih medija o požaru u Notr Damu, pre svega kao o kazni zbog postavljanja zastave Kosova u toj katedrali na godišnjicu završetka Prvog svetskog rata. On se istovremeno zahvalio vlastima i građanima Srbije i na porukama podrške. Da li pisanje pojedinih tabloida može naškoditi odnosima Srbije i Francuske i da li ovakvi događaji mogu doprineti zahlađenju odnosa između dve zemlje, glasilo je pitanje koje smo postavili dugogodišnjem operativcu Službe državne bezbednosti Božidaru Spasiću.

Vlada Srbije uputila je Francuskoj finansijsku pomoć od milion evra za obnovu katedrale Notr Dam u Parizu, koja je teško oštećena u katastrofalnom požaru 15. aprila. Kako je saopšteno ovom odlukom potvrđuje se vekovno prijateljstvo sa francuskim narodom i izražava želja da se simbol Francuske i svetske civilizacije što pre obnovi i otvori ovaj hram kulture i umetnosti za sve svoje buduće poklonike.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here