Predsednik Vučić sa Putinom u Pekingu razgovarao o Kosovu

0
83

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Pekingu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a glavna tema razgovora bila je Kosovo i Metohija.

Kako je saopšteno, predsednik Vučić je sa Putinom razgovarao o Kosovu, rekavši mu da ne razume neverovatne poteze Prištine, a razgovarali su i o predstojećem susretu u Berlinu. Vladimir Putin je istakao da Rusija pažljivo prati situaciju oko Kosova i Metohije i da će pružiti Srbiji podršku.

Razgovor dvojice predsednika bio je posvećen i energetskoj saradnji i gasovodu , a predsednik Vučić je ruskom predsedniku pokazao prve fotografije o početku gradnje gasovoda kroz Srbiju. Pored toga bilo je reči i o vojno-tehničkoj saradnji, dispečerskom železničkom centru i o radovima na delu pruge Stara Pazova – Novi Sad.

Vladimir Putin je rekao Vučiću da je zadovoljan rastom ekonomske saradnje, i zahvalio mu se na gostoprimstvu kad je bio u Beogradu. Vučić je dodao i da je postignuto mnogo konkretnih rezultata, kada je saradnja dveju zemalja u pitanju.

Sastanku srpskog i ruskog lidera prisustvovali su i šef ruske diplomatije Segrej Lavrov, kao i srpski ministri, članovi delegacije koja boravi na forumu Pojas i put u Pekingu. Srpski predsednik čestitao je Putinu, obraćajući mu se na ruskom jeziku, veliki pravoslavni praznik, Vaskrs.

Aleksandar Vučić se pre susreta sa Putinom sastao i sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here