Dragan Civrić: Država i danas prisutna u mnogim glasilima

0
360

Član Političkog saveta Liberalno demokratske partije Dragan Civrić ocenio je da je do sada država ulazila u vlasništvo medija na razne načine i da je ona i danas prisutna u mnogim glasilima.

Skupština kompanije „Novosti” zakazala je za  prvu dekadu maja sednicu  na kojoj treba da se donese odluka da umesto biznismena Milana Beka, štamparija „Borba” postane njen većinski vlasnik. Znači li ova najava i ulazak države u medije na ‚‚mala vrata‚‚ , glasilo je pitanje na koje je odgovor da član Političkog saveta Liberalno demokratske partije Dragan Civrić.

Zakonom o javnom informisanju i medijima iz 2014. godine bilo je  predviđeno da država do sredine ove godine ne bude vlasnik medija, ali to do danas nije u potpunosti ispunjeno. Država i dalje ima vlasničke udele u akcionarskim društvima Novosti i Politika, koja je suvlasnik u kompaniji Politika novina i magazini. Istovremeno država Srbija je stoprocentni vlasnik agencije Tanjug, koja i dalje radi, iako je pre tri i po godine Vlada donela uredbu o njenom gašenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here