Borko Stefanović: Uslova za fer izbore na Kosovu i Metohiji nema

0
120

Zamenik   predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović ocenio je da će Srpska lista ipak biti potvrđena od strane Centralne izborne komisije Kosova ali da uslova za fer izbore na Kosovu i Metohiji nema.

Članovi Centralne izborne komisije Kosova su doneli  odluku kojom nisu potvrdili kandidate za izbore za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova iz redova Srpske liste jer se protiv njihovog potvrđivanja izjasnilo dvoje članova komisije. O konačnoj odluci trebalo bi da raspravlja nadležna pokrajinska komisija. Član Centralne izborne komisije iz redova Srpske liste istakao je da je Srpska lista podnela prijavu u skladu sa zakonom i da se ne treba protiviti kandidiatima koje je predložila. Da li će Srpska lista  ipak uspeti da potvrdi spisak svojih kandidata, pitali smo zamenika  predsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića.

Povodom odluke članova Centralne izborne komisije Kosova oglasio se direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, poručivši da su time „srpskom narodu u pokrajini ukinuta sva politička prava“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here