Prof.dr Miladin Ševarlić o poskupljenju zbrinjavanja opasnog otpada

0
194

Narodni poslanik prof.dr Miladin Ševarlić izjavio je da navodi pojedinih radnika ministarstva zaštite životne sredine da je zbrinjavanje opasnog otpada poskupelo nekoliko puta predastavlja klasično pranje državnog novca.

Pojedini mediji su objavili da je cena zbrinjavanja i skladištenja opasnog otpada porasla u nekoliko poslednjih godina sa pet stotina na hiljadu tri stotine evra po toni. Takvu informaciju iznela je grupa radnika ministarstva zaštite životne sredine navodeći da za poskupljenje ne postoje realni razlozi, već da je reč o prikrivenoj korupciji i nenamenskom trošenju državnih para. Kako komentariše ovakve navode i šta oni znače ako se pokažu tačnim, pitali smo narodnog poslanika prof.dr Miladina Ševarlića.

Prema rečima radnika ministarstva zaštite životne sredine tim aktuelnog  ministra Trivana je od opasnog otpada napravio unosan biznis za nekolicinu svojih poznanika, pa zato i ne treba da čudi što počinju da niču deponije ovog opasnog materijala kao pečurke posle kiše, čak i na mestima za koje se verovalo da su očišćena.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here