Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao radove na toplifikaciji KC Vojvodine

0
422

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković, obišli su radove na toplifikaciji Kliničkog centra Vojvodine.

Kako je rekao gradonačelnik Vučević , na osnovu dogovora Pokrajinske vlade i Grada, JKP Novosadska toplana će za tu zdravstvenu ustanovu obezbediti najbolјe moguće snabdevanje toplotnom energijom.

Gradonačelnik Novog Sada je naglasio da je Toplana iz svog budžeta obezbedila sto šezdeset miliona dinara i finansira kompletnu zamenu vrelovoda i izgradnju novih podstanica. Klinički centar se grejao na mazut, tako da će sada imati energetski efikasniji, ali i ekološki prihvatlјiviji sistem grejanja.  Vučević je rekao da grad čeka još mnogo investicija u oblasti zdravstva na teritoriji grada, a sa nestrplјenjem se  čeka jesen i početak izgradnje Kliničkog centra Vojvodine koju je najavio predsednik Vučić. Sredstva su obezbeđena, i sada se čeka da se završe međunarodne procedure, koje ne zavise od Grada. To će biti najkapitalniji projekat za Vojvodinu, ali i za Srbiju.

Prema rečima Vučevića , Grad će sa Pokrajinom ući u razgovore oko implementacije novog zakona i preuzimanja primarnih zdravstvenih ustanova od strane Pokrajine, ali to ne znači da će odustati od dalјeg investiranja u domove zdravlјa. Miloš Vučević je dodao da će  rebalansom biti izdvojen novac i počeće izgradnja prve ambulante na Adicama. Završen je projekat kompletne rekonsturkcije objekta Doma zdravlјa na Limanu 4, vredan preko četiri stotine  miliona dinara, a finansira ga Kancelarija za javna ulaganja. Tokom ove nedelјe očekuje se  potvrda da je projekat odobren i kreće se u pripremu tendera, a istovremeno je u procesu izrade projekat kompletne rekonstrukcije objekta Doma zdravlјa na Novom naselјu.

Kako je rekao doc. dr Zoran Gojković, Klinički centar zagrevao se sopstvenom kotlarnicom na mazut, starom više od pedeset godina, što je veoma često bilo nefunkcionalno, a sada će dobiti najsavremeniju toplifikaciju. On je takođe najavio da će tokom ove godine Pokrajina sa Kancelarijom za javna ulaganja krenuti u rekonstrukciju Klinike za interne bolesti, kao i završetak projekta rekonstrukcije Poliklinike, neurologije i psihijatrije, i izrazio je očekivanje da će u sledeće tri do četiri godine, ta zdravstvena ustanova imati najsavremniji i najreprezentativniji objekat u regionu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here