Održana vojno-policijska parada “Odbrana slobode” u Nišu

0
111

U Nišu je održan sastanak prеdsеdnika Srbijе Aleksandra Vučića  sa komandantima jеdinica Vojskе Srbijе, Ministarstva unutrašnjih poslova i rеsornim ministrima.

Predsednik Srbije je posle sastanka rekao da  je upoznao pripadnike vojske i policije sa izuzetno složenom političko-bezbednosnom situacijom.

Predsednik Vučić je rekao i da opremanje helikopterima i avionima,drugim oružjem i oruđem dramatično menja poziciju Srbije u vojnom i policijskom smislu. On je najavio i da će primanja vojnika i policajaca biti  povećana.

U Nišu je tokom dana  održana vojno-policijska parada “Odbrana slobode”, u kojoj je učestvovalo više od četiri hiljade vojnika i policajaca, oko tri stotine borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko četrdeset  letelica. Paradi, u niškom Bulevaru Nikole Tesle, pored najviših zvaničnika Srbije prisustvovali su i brojni građani, a kako bi svi mogli da prate paradu,postavljeni su i video bimovi.

Program prikaza, koji je počeo intoniranjem himne “Bože pravde”, obuhvatio je svečani defile pešadijskog ešalona, defile motorizovanog ešalona, nalet vazduhoplovnog ešalona i padobranski desant.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here