Otvoren 86. Međunarodni poljoprivredni sajam

0
173

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević otvorio je 86. Međunarodni poljoprivredni sajam koji se do 17. maja održava na Novosadskom sajmu.

Na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, ambasador Tunisa u Srbiji NJ.E. Sejf Alah Redžeb, pomoćnik ministra poljoprivrede Italije Franko Mancato i direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković. Prvi put u istoriji Novosadski sajam ima i zemlju partnera i zemlju prijatelja, to su Italija i Tunis. Gradonačelnik Miloš Vučević je izjavio da su hale Novosadskog sajma pune, a u poseti su nam predstavnici više država i veliki je broj posetilaca. Porast broja izlagača je konstantan, što pokazuje da je zaista veliko interesovanje i domaćih i stranih kompanija, institucija i organizacija da se predstave na ovoj manifestaciji-naglasio je Vučević.

Prema rečima ministra Branislava Nedimovića, srpska poljoprivreda je u krugu od  hiljadu kilometara najdominantnija, i to ne samo u proizvodnji, nego i u trgovini.

Direktor Novosadskog sajma rekao je da će, prvi put biti upriličen Dan voćara, a izložbom hrane, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, resornog Pokrajinskog sekeratrijata i Grada Novog Sada, promovisaće se potencijali naše zemlje, dok se Izložba poljoprivredne mehanizacije organizuje na čak  trideset pet hiljada metara kvadratnih. Ambasador Tunisa najavio je da će Zemlja prijatelj predstaviti uglavnom poljoprivredno-prehrambene proizvode.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here