Nemanja Šarović o pregovorima sa EU i poboljšanju uslova života naših građana

0
184

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović je rekao da ukoliko bi sutra bila otvorena sva poglavlja u pregovorima sa EU, to ne bi imalo značaja kada je reč o poboljšanju uslova života naših građana.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je u razgovoru sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji , Semom Fabricijem, da očekuje da će članice EU imati dovoljno vremena i materijala da podrže otvaranje novih poglavlja do kraja godine. Podsetila je da Srbija iz fonodova EU na godišnjem nivou dobija i oko dve stotine miliona evra bespovratnih sredstava, koja se koriste za brojne razvojne projekte. Kako Srpska radikalna stranka komentariše dodelu novca iz fondova pomoći i da li javnost zna gde je do sada utrošen donirani novac? Odgovor na ovo pitanje dao je potpredsednik Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović.

Tokom poslednjeg susreta Joksimović i Fabrici razgovarali su i o primeni i korišćenju programiranih sredstava, sa akcentom na potrebi jačanja kapaciteta – kako ministarstava tako i jednica lokalne samouprave. U toku su i razgovori o programiranju IPA sredstava za 2019. i 2020. godinu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here