Predsednik Vučić razgovarao telefonom sa predsednikom Vlade Bugarske Bojkom Borisovom

0
100

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Vlade Bugarske Bojkom Borisovom, kome je zahvalio na snažnoj i kontinuiranoj podršci Bugarske evropskom putu Srbije.

Kako je navedeno u saopštenju službe za saradnju s medijima predsednika republike, Aleksandar Vučić je izrazio zadovoljstvo što dve zemlje intenziviraju svoju saradnju, ne samo kroz bilateralne odnose, nego i kroz rad Visokog saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke. On je istakao da taj kvadrilateralni format saradnje smatra veoma značajnim za razvoj dobrosusedskih odnosa, ali i za razvoj Srbije u ekonomskom i svakom drugom smislu.

Predsednik Vučić je rekao i da će naša zemlja nastaviti da daje doprinos evropskoj agendi povezivanja regiona, a s premijerom Borisovom posebno je razgovarao o infrastrukturnim i energetskim projektima za povezivanje dve zemlje.

Svog sagovornika predsednik je obavestio o završetku radova na južnom kraku Koridora 10, te najavio da će poslednja deonica autoputa kroz Grdeličku klisuru biti u subotu otvorena za saobraćaj.

Dvojica sagovornika razgovarala su i o mogućnostima za diverzifikaciju izvora snabdevanja gasom, kroz projekat gasovoda „Balkanski tok“, koji, po predlogu premijera Borisova, treba da objedini gas iz više pravaca snabdevanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here