Štafelaji, koji su donacija privatnika iz Novog Sada Lazara Nikolajeva, uručeni su predstavnicima škola sa teritorije grada Zrenjanina.

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće uručeni su štafelaji koji su namenjeni nastavi likovnog vaspitanja u svim osnovnim školama na teritoriji Grada Zrenjanina. Donaciju je omogućio preduzetnik Lazar Nikolajev iz Novog Sada a predstavnicima škola je uručila načelnica Odeljenja društvenih delatnosti gradske uprave Jelena Dragić. Ona je objasnila i kako je došlo do pomenute donacije.

Deda Laza je u svojoj kolekciji imao 1700 knjiga i 600 retkih umetničkih dela. Rešio je da se oduži svim ljudima Novog Sada i Vojvodine na sledeći način:

OŠ Bratstvo jedinstvo iz Belog Blata jedna je od onih kojima je uručena pomenuta donacija. U to ime obratio se direktor Milan Nedeljkov.

Lazar Nikolajev, poznatiji kao deda Laza, imao je samo jednu molbu, da deca u svim školama, u saradnji sa svojim nastavnicima, izaberu po tri svoja likovna rada, da dostave radove Gradskoj upravi Zrenjanin ili njemu lično, kako bi se, nakon završetka čitave akcije, organizovala i jedna velika izložba.