Predsednik Vučić se sastao sa delegacijom Svekineske federacije za industriju i trgovinu

0
75

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Svekineske federacije za industriju i trgovinu i pozvao kineske investitore da i dalje ulažu u Srbiju.

Predsednik Vučić je, kako je navedeno u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Srbije, iskazao zadovoljstvo dosadašnjom, veoma uspešnom saradnjom sa kineskim kompanijama koje posluju u našoj zemlji.

On je pozvao kineske investitore da i dalje ulažu u našu zemlju, ističući da reformski proces, koji sprovodi srpska vlada, donosi konkretne rezultate i dobru i sigurnu investicionu klimu, što Srbiju čini konkurentnim tržištem.

Članovi delegacije Svekineske federacije pokazali su interesovanje za dalja ulaganja u Srbiju, posebno u oblast poljoprivrede i zdravstva, izrazivši očekivanje da će se ekonomska saradnja uspešno razvijati kao i do sada.

Svekineska federacija za industriju i trgovinu broji preko četiri miliona sedam stotina hiljada kompanija, među kojima su Huawei, Zijin Mining i Alibaba Group.

Sastanku predsednika Vučića i delegacije Svekineske federacije prisustvovala je i ambasadorka Narodne republike Kine u Srbiji Čen Bo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here