U baroknoj Sali dodeljene su nagrade Saveza za školski sport

0
176

U Baroknoj Sali gradske kuće upriličena je svečana dodela godišnjih nagrada Saveza za školski sport za rezultate ostvarene tokom školske 2018/2019 godine.

Pojedincima i ekipama osnovnih I srednjih škola, koje su ostvarile zapažene rezultate na školskim takmičenjima tokom školske 2018/2019 godine uručene su nagrade Saveza za školski sport u Baroknoj Sali gradske kuće. Prema rečima predsednika Saveza za školski sport, Milana Radakovića, cilj Saveza za školski sport jeste da se ojača njegova pozicija i da se on više vrednuje, što će savez raditi u saradnji sa gradom Zrenjaninom.

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura čestitao je dobitnicima nagrada saveza i zahvalio se za nagradu koju je Grad Zrenjanin dobio od saveza za doprinos i unapređenje školskog sporta na teritoriji grada.On je rekao da je školski sport uvek bio važan segment u celokupnom sistemu sporta i da je svojevremeno bio baza sporta što će novim četvorogodišnji programom razvoja sporta ponovo probati da se uspostavi. Takođe je istakao da Strategija ministarstva omladine i sporta iPokrajinske vlade, kao i Program razvoja sporta donose boljitak kada je u pitanju školski sport na teritoriji lokalnih samouprava.

Za najuspešnije pojedince među učenicima osnovnih škola proglašeni su Justin Cvetkov i Anđela Živanov.

Najuspešniji pojedinci među srednjoškolcima su Vitomir Vasić i Reka Begez, najuspešnija muška ekipa dolazi iz Osnovne škole „Bratstvo“ iz Aradca,a ženska iz Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina. U konkurenciji srednjih škola najbolja muška ekipa je iz Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“, a ženska iz Zrenjaninske gimnazije. Za najuspešniju osnovnu školu proglađena je Osnovna škola „Petar Petrović Njegoš“ iz Zrenjanina, a u konkurenciji srednjih škola za najuspešniju je proglašena Zrenjaninska gimnazija. Pored ovih nagrada dodeljena su i posebna priznanja za doprinos razvoju i unapređenju školskog sporta na teritoriji grada Zrenjanin- Priznanja su dobili: Grad Zrenjanin, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Savez za školski sport Vojvodine i Savez za školski sport Srbije. Dodeljene su i zahvalnice onima koji su pružali podršku radu Saveza za školski sport grada Zrenjanina, a dobili su ih Sportski savez Grada Zrenjanina, Crveni krst Zrenjanin, Kancelarija za mlade, Javna ustanova „Sportski objekti“ i  veslački klub „Begej“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here