Kompanija „Keramika Jovanović“ je saopštila da će u četvrtak, 06. juna 2019. godine, otvoriti distributivni centar i prodajni salon keramike u Bijeljini, u Republici Srpskoj.

Kompanija „Keramika Jovanović“ je saopštila da će u četvrtak, 06. juna 2019. godine, otvoriti distributivni centar i prodajni salon keramike u Bijeljini, u Republici Srpskoj. U okviru kompleksa, koji ima površinu od devet hiljada metara kvadratnih, nalazi se prodajni salon od šest stotina pedeset m2, zatvoreni magacinski prostor površine hiljadu m2 i otvoreni skladišni prostor na šest hiljada m2. Ovo će biti prvi distributivni centar „Keramike Jovanović“ izvan teritorije Republike Srbije. Vrednost investicije iznosi jedan koma dva miliona evra, a gradnja je trajala petnaest meseci.

„Keramika Jovanović“ na teritoriji Republike Srbije ima trinaest maloprodajnih salona u Zrenjaninu, Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Subotici, Somboru, Zaječaru, Šapcu, Kikindi i Temerinu. Godišnja prodaja pločica kroz prodajnu mrežu iznosi više od tri miliona kvadratih metara.

Grupacija „Keramika Jovanović“ osnovana je 1994. godine, čine je kompanije iz segmenta proizvodnje: opekarskih proizvoda („Neimar“ Zrenjanin), građevinskih i industrijskih proizvoda na bazi perlita („Termika“ Zrenjanin), tuš kabina („Keramika Jovanović d.o.o.el“ Makedonija).

Privredno društvo „Ogrev“, kao članica Grupacije, bavi se poslovima distribucije građevinskog materijala na teritoriji Srednjobanatskog regiona.