Vladan Glišić: Pitanje Kosova i Metohije mora da se reši uz učešće i dogovor velikih sila

0
194

Član Predsedništva Srpskog patriotskog saveza Vladan Glišić ocenio je da će pitanje Kosova i Metohije morati da se reši uz učešće i dogovor velikih sila, a mi bismo kao narod morali taj dogovor da podržimo.

U javnosti se u poslednje vreme sa više mesta čulo da bi kosovski problem mogao biti rešen na velikoj međunarodnoj konferenciji. Da li je kompromis između Beograda i Prištine moguć bez učešća velikih sila i da li može doći do organizovanja takve konferencije? Odgovarajući na ovo pitanje član Predsedništva Srpskog patriotskog saveza Vladan Glišić je rekao da svako ko se bavio problemima Balkana zna da su oni uvek rešavani pod uticajem velikih sila.

Rešavanje kosovskog problema i organizovanje međunarodne konferencije na kojoj bi  vlasti Beograda i u Prištine pregovarale uz učešće “najvećih svetskih igrača” kao model za okončanje stanja na Kosovu i Metohiji aktuelizovan je prošle godine.  Tzv.  “Dejton dva” za Kosovo, odnosno rešenje po modelu razgraničenja spominjan je neko vreme kao moguć scenario za rasplitanje “kosovskog čvora” ali trenutno se o tome u svetu ne razmišlja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here