Dodela ugovora o stipendiranju

0
106

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je dodeli Ugovora o stipendiranju stipendistima Fonda za mlade talente sa Univerziteta u Novom Sadu.

Fond za mlade talente Republike Srbije „Dositej“ dodelio je tri stotine devedest tri ugovora za stipendiranje najbolјih stipendista republičkog Fonda za mlade talente sa Univerziteta u Novom Sadu za osnovne, integrisane i master akademske studije, čija je vrednost oko  sto osamnaest miliona dinara. Ugovori su uručeni studentima koji su tokom školovanja ostvarili prosečnu ocenu deset, a gradonačelnik Vučević je prilikom uručenja ugovora rekao.

U ime studenata obratila se Nikolina Tomić koja je rekla da je obrazovanje najmoćnije oružje koje može da menja svet, i da su dobijanjem ove stipendije, ona i njene kolege podstaknuti da rade još više, jer su njihovi rad i trud prepoznati.

Vlada Srbije je osnovala Fond za mlade talente, a otkad je pod okrilјem Ministarstva omladine i sporta, Fond svojim radom potvrđuje opredelјenost države da se kontinuirano ulaže u mlade lјude. Fond na godišnjem nivou nagrađuje blizu  tri hiljade pet stotina učenika srednjih škola i studenata, a u tu svrhu je do sada uloženo preko sedam koma pet milijardi dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here