Mikrovaskularna transplantacija tkiva

0
889

U Opštoj bolnici Đorđe Joanović u  Zrenjaninu održana je konferencija za novinare povodom izvršene prve uspešne mikrovaskularne transplantacije tkiva podlaktice na defekt usne duplje.

Zrenjaninski tim lekara izveo je u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ prvu uspešnu mikrovaskularnu transplantaciju tkiva podlaktice na defekt usne duplje. Tim povodom su se novinarima obratili dr Dejan Bakić, specijalista maksilofacijalne hirurgije i dr Geze Šmit, specijalista vaskularne hirurgije. Opšta bolnica u Zrenjaninu prva je ustanova sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite u Srbiji, u kojoj je urađena ova procedura krajem prošle godine kod pacijenta sa uznapredovalim karcinomom sluznice poda usne duplje, nakon čega se pacijent uspešno oporavio. O pomenutom zahvatu govorio je specijalista maksilofacijalne hirurgije dr Dejan Bakić.

Dr Bakić je napomenuo da ovakav zahvat znatno skraćuje bolničko lečenje, ubrzava rehabilitaciju i oporavak.

O ulozi vaskularnog hirurga u pomenutom zahvatu govorio je dr Geze Šmit.

Zahvaljujući razumevanju menadžmenta, ličnom angažovanju i entuzijazmu velikog tima zdravstvenih radnika, ova usluga koja je do sada bila dostupna samo u kliničkim centrima, od sada je dostupna i u zrenjaninskoj opštoj bolnici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here