Marinika Tepić o političkim tenzijama u Srbiji

0
334

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić je ocenila da žrtve političkih protivnika sada u Srbiji postaju svi oni koji čak i drugačije misle i to javno saopštavaju i koji se ne svrstavaju uz aktuelnu vlast.

U proteklom periodu moglo se primetiti da je jedna od najčešćih reči u medijima bila – fašizam.Zbog sklonosti političara da zaborave šta neke reči znače, u sukobima sa političkim protivnicima dolazi se i do ovakve situacije kakvu danas  imamo na političkoj sceni. Šta bi trebalo učiniti kako bi se tenzije u zemlji smanjile i kakva je uloga u tome vlasti ali i opozicije, glasilo je pitanje na koje je odgovor dala potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

U otvorenom pismu koje je domaćoj i stranoj javnosti uputila još u aprilu 2018.g., Marinika Tepić je upozorila ‚‚da je ekstremno delovanje zakonom zabranjeno u Republici Srbiji. Takođe, ono je suprotno vrednostima na kojima počiva Evropska unija, a za koju se javna vlast Republike Srbije deklarativno zalaže. Stoga je jasno, prema navodima u pismu, da u aktuelnoj Srbiji, u kojoj su do maksimuma ogrožene vladavina prava, sloboda medija i kontrola izvršne vlasti, desničarski ekstremisti nalaze svoje utočište uz neskrivenu podršu i odobravanje javne vlasti.‚‚

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here