Održana akcija dobrovoljnog davanja krvi

0
118

U susret Svetskom danu dobrovoljnih davalaca krvi u Velikoj Sali Crvenog krsta Zrenjanin organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi. Naredna je zakazana za 20. Jun, a biće održana u mesnoj zajednici “Dositej Obradović”.

Svetski dan davalaca krvi  obeležava se 14. juna, na dan kada je rođen austrijski biolog i lekar Karl Landštajner, koji je otkrio krvne grupe kod čoveka, za šta je i  dobitnik Nobelove nagrade.  14. jun se kao Svetski dan davalaca krvi obeležava od 2004. godine, a ove godine obeležava se pod sloganom “Bezbedna krv za sve”. U susret ovom značajnom datumu u Velikoj Sali Crvenog krsta Zrenjanin organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi, koja je okupila veliki broj naših sugrađana. Svetski dan davalaca krvi, ali i sama akcija služe da se iskaže zahvalnost dobrovoljnim davaocima za njihovu humanist, ali i da se ukaže na značaj redovnog dobrovoljnog davanja krvi.

Naredna akcija dobrovoljnog davanja krvi zakazana je za 20. Jun, a biće održana u mesnoj zajednici “Dositej Obradović” između 9 i 12 časova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here