60 godina mature zrenjaninskih gimnazijalaca

0
562

Nekadašnji učenici Zrenjaninske gimnazije okupili se da obeleže 60 godina otkako su napustili đačke klupe.

Generacija učenika koja je završila zrenjaninsku gimnaziju davne 1959. godine, proslavila je 60 godina mature, a svečanosti je prisustvovao i njihov razredni starešina profesor Gilezan Koriolan. U odeljenju 4-2 nekada je bilo 24 učenika a na proslavi 60 godina mature prisustvovalo je njih desetoro. Organizator okupljanja bio je Dane Marijanac koji je ovom prilikom objasnio kako je došlo do toga redovno organizuju godišnjice mature.

Profesor dr Gilezan Koriolan, njihov razredni starešina sada ima 90 godina. Čitav svoj život posvetio je razvoju matematičke nauke i struke i tokom svog radnog veka predavao je u Zrenjaninskoj gimnaziji, na Višoj pedagoškoj školi a radio je i kao docent na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu. Profesor Koriolan je ovom prilikom da svoje nekadašnje đake sada gleda kao prijatelje.

Uspomene na školske dane ovom prilikom je podelio nekadašnji maturant Đuro Pilipović.

I nakon toliko godina od završetka srednje škole ostale su anegdote koje se rado prepričavaju. Jednu takvu ispričala nam je Ivanka Fa.

Nekadašnji maturanti Zrenjaninske gimnazije ovom prilikom su razrednom starešini uručili simboličan poklon u vidu knjige pod nazivom ,,Vojvođanski dvorci’’ koja obuhvata i Ečku, rodno mesto profesora. Na taj način su izrazili zahvalnost jer im je omogućio da uspešno završe školovanje a kako kažu bio je odličan profesor i još bolji pedagog.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here