Prvoslav Davinić o ispunjenju uslova za članstvo naše zemlje u EU

0
309

Nekadašnji ministar odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslav Davinić je rekao da su pojedine ocene Evropske komisije politički prenaglašene kada je reč o ispunjenju uslova za članstvo naše zemlje u EU.

Povodom izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije, ministarka Joksimović je rekla da je  ‚‚vrlo važna činjenica da su u dve ili tri oblasti date političke ocene i  da političkim ocenama nije mesto u Izveštaju, jer percepcije i političke ocene vrlo često zamute čistoću činjenica.‚‚ Kako lično ocenjuje izveštaj Evropske komisije, bilo je pitanje koje smo postavili nekadašnjem ministru odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslavu Daviniću.

Ključne negativne tačke izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije za 2019. godinu bile su one koje su se odnosile  na polarizovanu političku scenu i njen negativni uticaj na demoktratske institucije – posebno na parlament, na korupciju, nizak broj osuđujućih presuda za organizovani kriminal i na nepostojanje napretka u slobodi izražavanja. Sa druge strane, Srbija je pohvaljena za ekonomske reforme, regionalnu saradnju i uzdržanost u slučaju nametanja trgovačkih taksi od strane Prištine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here