Najava osmog Begej festa

0
187

U Multimedijalnoj sali gradske kuće održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen 8. „Begej fest“ koji će biti održan predstojećeg vikenda.

8 festival duvačkih orkestara „Begej fest“ najavili su pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, dirigent Gradskog duvačkog orkestra Branislav Gagić i menadžer Gradskog duvačkog orkestra Vladimir Milošev. Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura rekao je da je Zrenjanin poznat kao grad kulture i da muzičko stvaralaštvu u domenu kulture zauzima značajno mesto. On je izrazio i uverenje da će se Zrenjanin i Zrenjaninci i ovoga puta pokazati kao dobri domaćini. On je rekao da je grad prepoznao i podržao ovu manifestaciju od samog početka jer je smatraju pravim načinom promovisanja kulture u našem gradu.

Na ovogodišnjem „Begej festu“ takmičiće se 8 duvačkih orkestara iz Srbije, Rumunije i Mađarske, a na WASBE konferenciji učestvovaće predstavnici zemalja bivše Jugoslavije, Rumunije i Mađarske. Pored toga, po prvi put  biće održan i seminar za dirigente duvačkih orkestara. U petak, subotu I nedelju u večernjim satima biće održani koncerti , a svečani defile zakazan je za nedelju 23. Jun.

Menadžer Gradskog duvačkog orkestra Vladimir Milošev osvrnuo se na protekle festivale i na to koliki je napredak napravljen za ovih 8 godina.

Takmičarski deo “Begej festa” će biti održan u Kulturnom centru u subotu od 15 i u nedelju od 15:30, a koncerti će biti održani na trgu u petak od 19 časova, u subotu od 20 časova i u nedelju od 19:30 časova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here