Zoran Dragišić: Predsednik Srbije je ponovio uslov za nastavak pregovora Beograda i Prištine

0
180

Narodni poslanik u Skupštini Srbije prof.dr Zoran Dragišić je  izjavio da je predsednik Srbije još jednom i u Bratislavi ponovio šta je uslov za nastavak pregovora između Beograda i Prištine.

Predsednici Srbije i Kosova, na panelu koji je održan u Bratislavi  u okviru GLOBSEC foruma složili su se da je neophodan  nastavak dijaloga Beograda i Prištine. To je bila, prema ocenama analitičara i  jedna od retkih stvari oko koje su se složili Vučić i Tači. Narodnog poslanika u Skupštini Srbije prof.dr Zorana Dragišića smo zamolili za komentar dometa panela koji je održan u Bratislavi.

Aleksandar Vučić je poručio na panelu u Bratislavi da je spreman da nastavi dijalog sa Tačijem jer je “bitno da se sporazum postigne”, da je Srbija ispunila obaveze iz ranijih sporazuma, ali da je “situacija na terenu teška i da postoje još komplikovanija”. S druge strane, Tači je priznao da je Priština delimično odgovorna za neformiranje Zajednice opština sa srpskom većinom, budući da srpska strana odbija da izradi statut u skladu sa odlukom Ustavnog suda Kosova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here