Inspekcijski nadzor na auto putu od Niša do Bujanovca

0
130

Republička inspekcija Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastructure je izvršila vanredni inspekcijski nadzor postavljene privremene saobraćajne signalizacije u zoni naplatnih stanica na auto-putu od Niša do Bujanovca i naložila je pet mera koje JP „Putevi Srbije“ treba odmah da sprovedu.

U saopštenju ministarstva je navedeno da se najvažnija izrečena mera u rešenju inspekcije odnosi na hitnu dopunu privremene saobraćajne signalizacije i njeno usklađivanje sa projektnom dokumentacijom, u roku od tri dana.

Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da nedostaje signalizacija kojom se označavaju smer i tok preusmerenog saobraćaja kada je put zatvoren. U zoni naplatnih stanica, na auto-putu, u privremenoj signalizaciji nedostaju informativne table iz oba pravca kojima se učesnici u saobraćaju obaveštavaju o tome da su petlje u rekonstrukciji.

Takođe, na putnim pravcima koji gravitiraju ka ovim petljama nije postavljena privremena saobraćajna signalizacija koja je predviđena projektnom dokumentacijom, a kojom se označavaju smer i tok preusmerenog saobraćaja kada je put zatvoren.

Pored toga, od JP „Putevi Srbije“ zatražen je dokaz da su pre početka izvođenja radova na bočnim naplatnim stanicama obavestili učesnike u saobraćaju o izmeni režima, na način koji je propisan Zakonom o putevima. U slučaju da upravljač nije postupio u skladu sa članom 65 ovog zakona, inspekcija će podneti prekršajnu prijavu.

U saopštenju je navedeno da su Republički inspektori kontrolisali saobraćajnu signalizaciju i izmene režima saobraćaja u okviru izvođenja radova na bočnim naplatnim stanicama na deonicama auto-puta od Niša do Bujanovca u zoni petlji Doljevac, Brestovac, Leskovac jug i Bujanovac sever.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here