Predsednik Vučić razgovarao sa ministarkom spoljnih poslova Norveške Ine Eriksen Soreide

0
158

Predsednik Aleksandar Vučić je u razgovoru sa ministarkom spoljnih poslova Norveške Ine Eriksen Soreide rekao da je za Srbiju jedan od ključnih prioriteta afirmacija regionalne saradnje i jače ekonomsko povezivanje u regionu.

On je istakao da iskustvo Nordijskog saveta, kao jedinstvenog primera jake regionalne saradnje, može da posluži kao primer za povezivanje na Zapadnom Balkanu.

Vučić je takođe zahvalio na donacijama i razvojnoj pomoći koju Norveška pruža Srbiji i izrazio interes za saradnju u novim projektima, poput programa za mlade preduzetnike, koji pomažu ekonomskom rastu i izgradnji preduzetničkog duha, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Ministarka Eriksen Soreide je prenela da su norveške kompanije, koje posluju na srpskom tržištu, zadovoljne uslovima i izrazila očekivanje da će one da budu primer drugim investitorima.

Aleksandar Vučić i norveška ministarka konstatovali su da bilateralne odnose karakteriše razvijen politički dijalog i velike mogućnosti za razvoj ekonomske saradnje.

Razmatrajući u razgovoru trenutnu regionalnu situaciju, predsednik Vučić je objasnio razloge zastoja u dijalogu Beograda i Prištine.On je ponovio da je Srbija opredeljena da kroz dijalog, uz posredovanje EU, nađe kompromisno, obostrano prihvatljivo rešenje, ali da je za nastavak dijaloga neophodno da Priština ukine takse na robu iz centralne Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here