Slobodan Komazec: Evropska unija je jedna nedobronamerna organizacija

0
920

Ekonomista prof.dr Slobodan Komazec je izjavio da je Srbija videla da je Evropska unija jedna nedobronamerna organizacija pa se prema takvoj organizaciji zapadnog kapitala moramo ozbiljno i kritički postaviti.

Ministar Rasim Ljajić je sa ministarkom trgovine Evroazijske ekonomske unije  Veronikom Nikišinom dogovorio da potpisivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske unije bude 1. oktobra ove godine u Sočiju. Da li će taj sporazum zaživeti i kako bi na dogovor Srbije i Evroazijske unije mogla da reaguje Evropska unija? Govoreći o ovoj temi ekonomista prof.dr Slobodan Komazec je istakao da se pregovori sa Evroazijskom unijom obavljaju bez sistematskog pristupa ali da pozdravlja potpisivanje takvog ugovora.

Pregovori Srbije o sporazumu sa Evroazijskom ekonomskom unijom su počeli 2016. godine, a ovaj dokument je, prema rečima nadležnih, potpuno u skladu sa pravilima Svetske trgovinske organizacije i odredbama Opšteg sporazuma o carinama i trgovini. Ruski predsednik Putin je u Beogradu tokom svoje posete rekao da očekuje da će do kraja godine Srbija potpisati sporazum sa Evroazijskom ekonomskom unijom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here