Prijem za predstavnike Evropskog prvenstva u košarci

0
103

U gradskoj kući u subotu, 29. juna, upriličen je prijem za predstavnike reprezentacija koje su se u našem gradu nadmetale na Evropskom prvenstvu u košarci, kao i za predstavnike Svetske košarkaške federacije.

Predstavnike reprezentacija koje su se u okviru D grupe Evropskog šampionata u košarci za žene, koje su se u nadmetale u našem gradu u sali gradskog veća ugostili su zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura. Predstavnici reprezentacija i FIBA-e su se zahvalili na prijemu i istakli da su u našem gradu naišli na veliko gostoprimstvo i dobru organizaciju, od smeštaja do aktivnosti i utakmica  u „Kristalnoj dvorani“. Oni su istakli da im je veoma važno to što mogu u svakom trenutku da se obrate nekom ukoliko im je potrebna neka informacija ili pomoć. Zamenik gradonačelnika Saša Santovac rekao je da je Zrenjanin nadaleko poznat kao grad sporta i da je to ovog puta i dokazao jer mu je pružena mogućnost da bude domaćin ovako velikog i značajnog takmičenja. On je izrazio i veliko zadovoljstvo što je naš grad domaćin upravo grupe u kojoj se nadmetala naša reprezentacija. Saša Santovac je još dodao i da pozitivna ocena kada je u pitanju organizacija ovog prvenstva otvara Zrenjaninu nove mogućnosti i kvalifikuje ga kao domaćina i za neka naredna takmičenja.

Pre prijema u gradskoj kući naše košarkašice su ostvarile dve pobede najpre savladavši Belorusiju 27. juna rezultatom 55:53, a potom i Rusiju dan kasnije rezultatom 77:63. Rezultat je, po mišljenu naše reprezentativke Saše Čađo, dobar, a kako je istakla u subotu nada se pobedi nad Belgijom, koja je ozbiljan protivnik i koja brani bronzu sa prošlog Evropskog prvenstva.

U nedelju, 30. juna, u meču sa Belgijom nadanja Saše Ćađo su se i ostvarila i naše reprezentativke u veoma neizvesnom meču ostvarile su pobedu nad ekipom Belgije rezultatom 70:66. One su se sa tri pobede u grupnoj fazi takmičenja plasirale direktno u četvrtfinale. Završnica se igra u „Štark areni“ u Beogradu, a protivnik Srbije u četvrtfinalnom meču biće bolji iz duela Letonija-Švedska

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here