Održana skupština povjerilaca akcionarskog društva „Fabrika šećera Bijeljina“, u stečaju

0
186

Danas je održana skupština povjerilaca akcionarskog društva „Fabrika šećera Bijeljina“, u stečaju. Povjerioci su zatražili smjenu dosadašnjeg stečajnog upravnika i donijeli su odluku o nastavku prodaje imovine šećerane, pod istim uslovima. Naredna licitacija biće održana petog avgusta.

Na današnjoj skupštini 82 povjerioca bijeljinske šećerane zatražila su od suda smjenu stečajnog upravnika ove kompanije, zbog, kako kažu, brojnih nepravilnosti u njegovom radu.

Stečajni upravnik tvrdi da su povjeroci koji traže njegovu smjenu nezadovoljni, jer su protiv njih podnesene krivične prijave, zbog toga što su neizlascima na ročišta i propuštanjem žalbenih rokova omogućili da se nekim povjeriocima, među kojima su i članovi njihovih porodica, pravosnažno priznaju dugovanja od preko 12 miliona maraka. Tvrdi i da su optužbe na njegov račun neosnovane.

Na licitaciji za prodaju imovine bijeljinske šećerane, koja je održana 2 jula, nije dostavljena ni jedna ponuda. Skupština povjerilaca donijela je odluku da se prodaja nastavi pod istim uslovima, po cijeni od 10 miliona maraka, a naredna licitacija biće otvorena 5 avgusta. Kažu da je kompanija „Niva“, iz Srbije, zainteresovana za kupovinu imovine šećerane, i da očekuju da će ponudu dostaviti do 15 jula.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here