Predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom ostavke Ramuša Haradinaja

0
101
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je istakao povodom ostavke Ramuša Haradinaja, da na to Srbija mora da odreaguje smireno, odmereno, trezveno i bez bilo kakve euforije, te da je nastavak dijaloga najvažniji za očuvanje mira i stabilizaciju odnosa između Beograda i Prištine.     

On je na konferenciji za medije u subotu, 20. jula, istakao da razumemo i očekivanja i potrebu našeg naroda za zadovoljenje pravde, naših ljudi koji su trpeli stigmu krivca i jedinih odgovornih za sve što se zbivalo na prostoru bivše Jugoslavije. Zato je razumljiva  radost, ali i neka vrstu zadovoljstva kod pripadnika našeg naroda zbog poziva Haradinaju na saslušanje.

Predsednik Vučić je naglasio da nema razloga za radost i euforiju, ne što pozitivno mislimo o Haradinaju, već zbog posledica koje dolaze posle tog čina, pre svega kako će se Albanci i međunarodna zajednica odnositi prema srpskom narodu i Srbiji, ističući da će položaj Srba i svakodnevni život biti još teži.

Prema rečima predsednika Srbije ostavka Ramuša Haradinaja je politički trik kojim on može da dobije još veću popularnost i pregazi političke protivnike što će dovesti do još većeg ekstremizma.

Predsednik Vučić je izrazio uverenje da će Ramuš Haradinaj sledeće nedelje otići u Hag, ali da će biti odmah pušten, te da će se na Kosovo vratiti sa udvostručenom popularnošću, a uveren je da će istovremeno rasti pritisak na Srbiju.

Predsednik je ukazao da probleme moramo da rešavamo sami i da niko drugi to neće moći, kao i da mi hoćemo da razgovaramo sa Albancima, te da samo ekonomsko jači možemo da postavljamo svoje zahteve i tražimo put ka Evropskoj uniji.

Predsednik Vučić je dodao i da naš posao nije da zastupamo interese velikih sila, već našeg naroda i naveo je da će Srbija da prati situaciju u Prištini i da se neće mešati u njihovu internu političku scenu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here