Aleksandar Šešelj o Predlogu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o obezbeđenju i izvršenju

0
365

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj je rekao povodom Predloga Zakona o izmenama i dopunama Zakona o obezbeđenju i izvršenju da je Srpska radikalna stranka jedina politička partija u Srbiji koja se zalaže za ukidanje javnih izvršitelja, kao i za povratak procesa izvršenja sudovima.

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj je rekao povodom Predloga Zakona o izmenama i dopunama Zakona o obezbeđenju i izvršenju da je Srpska radikalna stranka jedina politička partija u Srbiji koja se zalaže za ukidanje javnih izvršitelja, kao i za povratak procesa izvršenja sudovima. On je istakao da Srpska radikalna stranka u akciji prikupljanja potpisa za peticiju protiv javnih izvršitelja ima podršku više od sto hiljada građana Srbije, te da se ovo tiče svih građana Srbije i njihove pravne sigurnosti.

Pored otimanja imovine, javni izvršitelj sam sebi određuje proviziju i troškove koji su višestruko veći od osnovnog duga. Šešelj je pitao ko je odredio granicu od pet hiljada evra za komunalne usluge kako bi dužnik bio izuzet od oduzimanja stana i šta će biti ako je dug pet hiljada sto evra. Umesto da se zaštite sva ljudska i procesna prava građana Srbije, aktuelana vlast i ovom izmenom zakona daje mogućnost mafiji javnih izvršitelja da se apsolutno na pohlepan način bogati. Aleksandar Šešelj je još jednom pozvao vlast u Srbiji da ukine instituciju javnih izvršitelja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here