Gojković i Čadež potpisali Sporazum o saradnji

0
96

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež su potpisali Sporazum o saradnji u cilju jačanja saradnje privrede i parlamenta, kako prilikom donošenja zakonskih propisa od značaja za privredu, tako i u promociji privrede Srbije u svetu i mogućnosti ulaganja u našu zemlju.

Gojković je istakla da je potpisivanjem Sporazuma o saradnji institucionalizovana buduća saradnja i navela da je napravljen značajan korak u jačanju saradnje Narodne skupštine sa privredom prilikom donošenja zakona i stvaranja povoljnije investicione klime.

Gojković je istakla da će Narodna skupština i Privredna komora Srbije sarađivati i prilikom održavanja predstojeće 141. skupština Interparlamentarne unije u Beogradu od 13 do 17. oktobra, jer je u pitanju prvi tako važan skup koji se u našoj zemlji organizuje posle nekoliko decenija. Gojković je napomenula da će to biti dobra prilika da se Srbija predstavi i sa privrednim potencijalima, budući da se očekuje dolazak delegacija iz više od sto pedeset država.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je zahvalio na spremnosti Skupštine Srbije na zajednički rad i institucionalizaciji saradnje potpisivanjem Sporazuma.

Čadež je ukazao da je ovim Sporazumom Narodna skupština pokazala da želi da donosi zakonodavni okvir kakav je potreban građanima i privredi koja pravi ekonomsku dinamiku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here