Ministar Nedimović posetio veletržnicu

0
177

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je da je planirano da na mestu postojeće Veletržnice Beograd nastane nacionalna veletržnica, koja će biti izlog srpskog agrara i platforma za izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije na svetska tržišta.

Nedimović je rekao da je, prema zajedničkom planu države i Grada Beograda, predviđeno proširenje postojeće veletržnice, a u planu su i ulaganja investitora, među kojima je i kompanija “Al Dahra”.

Prema njegovim rečima, na nacionalnoj veletržnici naći će se poljoprivredni proizvodi malih kooperanata u krugu od sto kilometara od Beograda. Ministar je najavio i donošenje zakona o nacionalnoj veletržnici, koji će omogućiti da se na ovom mestu roba prikuplja i prepakuje, u skladu sa standardima tržišta na koja izvozimo.

Nedimović je ukazao na dobar položaj veletržnice, jer su u blizini svi auto-putevi, poljoprivredna proizvodnja u Srbiji je najveća u krugu od sto kilometara od Beograda, a blizu je i aerodrom. U Beogradu postoji preko dve stotine četrdeset hiljada hektara obradive površine, od čega se obrađuje sto pedeset hiljada hektara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here